DUYURULAR!
  • Artık her mesajı (konu değil) ayrı ayrı Sık Kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ve herhangi bir konuya mesaj yazarken editör penceresi üzerinde bulunan Favori Mesajlar butonunda favladığınız mesajı seçebilirsiniz.
  • Artık forum üyelerinin Portal'a ayrıca üye olmasına gerek kalmayacak. Forum kullanıcı adı ve şifresiyle portala giriş yapabileceksiniz. Şuan açıldı ancak geliştirmesi sürüyor.

Neden Ambalajlı Süt?

Moderatör: aknctn

Bu konuyu öne çıkaranlar: Semrush [Bot]
Bu konu 1 kez öne çıkarıldı ⬆️ Öne Çıkar

Kullanıcı avatarı
Makaleler: 0
Cevaplar: 1
Has thanked: 206 time
Been thanked: 146 time

omrkcmn, 10 Eyl 2020 23:29

Çağlar boyu insanoğlu sütü hep aynı yöntemle kullanmış, kaynatmış, sonra peynir yapmış, yağından yaralanmış. Peki endüstri sütü kaba koyunca ne olmuş? İnekten sağılan süt bir anda sağlıklız hale gelmiş. Kaynatmak zararlıymış. Aslında binlerce yıldır sütü insanoğlu boşa içmiş. Tıpkı binlerce yıl kullanılan tereyağının margarin için bir anda sağlıksız olması gibi. Yalnızca sanayi yöntemi sütü sağlıklı kılmış.

Konuya dönelim, güvenilir bir yer olmadıkça tabiki açık süt dediğimiz üründen şüphe etmek mantıklı.

Ben bu konularda kesinlikle ve kesinlikle ve kesinlikle Türk kaynaklara bakmam. Hiçbir elle tutulur br şey yok hüküm verirler. Konuyu yabancı kaynaklarda araştırdım kimse kaynatmak zararlıdır diye bir ibare belirtmemiş. Kaldı ki açık dediğimiz çiğ sütün kesinlikle kaynatılıp tüketilmesi tavsiye edilmiş. Bu şekilde besin değerinin kaybedilmediği gıda uzmanı birisi tarafından belirtlilmiş.

Bu içerik hangi verilere dayanılarak oluşturulmuş merak ediyorum açıkçası.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

“Site Anasayfa Gönderileri” sayfasına dön