DUYURULAR!
- Artık her mesajı (konu değil) ayrı ayrı Sık Kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ve herhangi bir konuya mesaj yazarken editör penceresi üzerinde bulunan Favori Mesajlar butonunda favladığınız mesajı seçebilirsiniz.
- Artık forum üyelerinin Portal'a ayrıca üye olmasına gerek kalmayacak. Forum kullanıcı adı ve şifresiyle portala giriş yapabileceksiniz. Şuan açıldı ancak geliştirmesi sürüyor.
Yağ Yakmayı Kesen Motor Yağı - Gerçek Mi? Motor Yağ Yakma Sorunu
Moderatör: aknctn
Yağ Yakmayı Kesen Motor Yağı - Gerçek Mi? Motor Yağ Yakma Sorunu
Bu konu 3 kez öne çıkarıldı
⬆️ Öne Çıkar
10-60 motor yağı yağ yakmayı engeller mi? Yağ Yakmayı Önleyen Katkı, Motor Yağ Katkısı Zararları, Yağ Yakmayı Önleyen Motor Yağı
Snc oil onarıcı motor yağını yağ yakan 1.33 motor Toyota Auris’de denedik. Araç benzinli ve 180.000 km’de. Snc oil onarıcı yağını Youtuber otomobilin Mesut abisi de denedi ve test ettiği araçta piston ölçümleride yaparak fayda sağladığını söyledi. Fakat kendisi bunu araçla ortalama 300 km yaparak denedi. Bizim denediğimiz yağ yakan 1.33 Toyota 2000 km’de ortalama 1 litre, trafikte ve yüksek devirli agresif kullanımda 1 litrenin de üzerinde yağ yakıyor.
Resimdeki 10w 40 onarıcı 200.000 km bakım yağını alıp denedik. Bu yağ 1.33 motor için fazla. Buna rağmen 1100 km yol yapınca yarım litrenin üzerinde yağ yaktı. Hiç bir işe yaramadı.
Motorun durumunun çok kötü olduğunu düşünmüyorum sadece sabah ilk çalıştırmada duman atıyor onun dışında duman atma yok. Motor performansı da o km de bi araca göre iyi sesli çalışma vs yok.
Denemeyi düşünen varsa bilgisi olsun. Bildiğiniz yöntemler varsa tecrübelerinizi sizde paylaşın.
Etiketler:
Link: | |
BBcode: | |
HTML: | |
Hide post links |
-
- Makaleler: 0
- Has thanked: 7 time
- Been thanked: 4 time
Yağ Yakmayı Kesen Motor Yağı - Gerçek Mi?
Mobil 1 10w60 deneyin.
Hide post links |
- SalihBilir
- Has thanked: 1 time
Dynamic Kote 100 motor yağ katkısını denediniz mi?
Hide post links |
Mobil 1 10w60 ben de merak ediyordum Snc Oil'den sonra denedik onda da sonuç değişmedi yine aynı kmlerde yağ eksiltmeye devam etti.
Hide post links |
- aknctn
- Has thanked: 193 time
- Been thanked: 284 time
Ben de bunu anlamıyorum sübap contaları kaçırıyorsa yukarıdan akıyorsa bu yağ ne yapabilir? Segman aşındıysa yerinden çıktıysa ne yapacak moleküller motora segman mı atacak?
Velev ki yağ yanmıyor alev almıyor diyelim... Yanma odasına dolan yağ nereye gidecek? Benzin yanarken onu boğmayacak mı? Performans düşmeyecek mi?
Snc oil onarıcı yağ diye bas bas reklam yapılıyor millet memnun kaldığını yazmış çoğunlukla kesinlikle doğru olduğunu düşünmüyorum.
Velev ki yağ yanmıyor alev almıyor diyelim... Yanma odasına dolan yağ nereye gidecek? Benzin yanarken onu boğmayacak mı? Performans düşmeyecek mi?
Snc oil onarıcı yağ diye bas bas reklam yapılıyor millet memnun kaldığını yazmış çoğunlukla kesinlikle doğru olduğunu düşünmüyorum.
Hide post links |
Re: Yağ Yakmayı Kesen Motor Yağı - Gerçek Mi? Motor Yağ Yakma Sorunu
Yağ yakmayı önleyen motor yağı yok bunu anladık ama azalma olur mu bunu merak ediyoruz ve denemelerimiz devam ediyor. bi parçacının tavsiyesi üzerine Motul Syn nergy spec serisini aldık ekledik şimdi kullanıyoruz sonucu paylaşıcam.
[ Gönderilen platform Android cihaz ]

Hide post links |
- the_st_j
- Has thanked: 14 time
- Been thanked: 5 time
Motor yağıyla yağ yakmayı kesemezsiniz yağ yakmayı önleyen katkı maddeleri bor veya liqui moly falan hepsi hikaye. Sadece kalın yağ kullanarak üflemeyi azaltabilirsiniz o kadar.
Kalın yağ koyduğunuzda da yakıyorsa boşuna kalın yağ eklmeye devam etmeyin araç çekişten düşmesin.
Youtuberlar para kazanma peşinde otomobilin abisiymiş denemişmiş 300 km düz yolda açık yolda araba yağ mı yakar bide video çekmiş o kadar etkileşim almış.
Bakın bu dayı da LIQUI MOLY yağları mucizesi demiş yorumlarına bakın
Yorumları
Kalın yağ koyduğunuzda da yakıyorsa boşuna kalın yağ eklmeye devam etmeyin araç çekişten düşmesin.
Youtuberlar para kazanma peşinde otomobilin abisiymiş denemişmiş 300 km düz yolda açık yolda araba yağ mı yakar bide video çekmiş o kadar etkileşim almış.
Bakın bu dayı da LIQUI MOLY yağları mucizesi demiş yorumlarına bakın
Yorumları
@suleymantolu3109
5 ay önce
İki aracımda egemot orjinal bayiden aldığım bu yağı Biri benzinli seat Ibiza titreşim arttı isteğim gibi pürüzsüz bi çalışma olmadı. Linea 1.3 Euro 4 motora 5w30 4200 Fiat onaylı olanı koydum. Zincir sesi yapmaya başladı sarsıntı arttı. İstediğim gibi bi etki yaratmadı 1900 TL verip hayal kırıklığı yaşamayın
bende 10-40 gri bidon koydum. egozdan yağ kokusu gelmeye başladı daha 500km yaptım. değiştircem direk.
@PWRDX
5 ay önce
aynen ben bi fark göremedim. araç zıngır zıngır titriyor. total e geri dönücem
Hide post links |
-
- Has thanked: 10 time
- Been thanked: 8 time
Pcv valfi arızası olabilir kontrol ettiniz mi?
Pcv valfi arızalıysa ne olur? :Tıkalıysa karterde krankın orada fazla basınç birikir ve keçelerden segmanlardan yağ sızdırır eğer sürekli açık kalıyorsa emme manifolduna fazla vakum çekilie subap lastiklerine üst kısma fazla yağ gider.
Pcv valfi arızalıysa ne olur? :Tıkalıysa karterde krankın orada fazla basınç birikir ve keçelerden segmanlardan yağ sızdırır eğer sürekli açık kalıyorsa emme manifolduna fazla vakum çekilie subap lastiklerine üst kısma fazla yağ gider.
[ Gönderilen platform Android ]

Hide post links |