DUYURULAR!
  • Artık her mesajı (konu değil) ayrı ayrı Sık Kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ve herhangi bir konuya mesaj yazarken editör penceresi üzerinde bulunan Favori Mesajlar butonunda favladığınız mesajı seçebilirsiniz.
  • Artık forum üyelerinin Portal'a ayrıca üye olmasına gerek kalmayacak. Forum kullanıcı adı ve şifresiyle portala giriş yapabileceksiniz. Şuan açıldı ancak geliştirmesi sürüyor.

Kapsül kahve mi? Starbucks mı?

Moderatör: aknctn

Bu konuyu öne çıkaranlar: teknofenomen, Google [Bot], Morty, Ahrefs [Bot], Semrush [Bot]
Bu konu 5 kez öne çıkarıldı ⬆️ Öne Çıkar
Makaleler: 0
Cevaplar: 1
Has thanked: 12 time
Been thanked: 22 time

Kemal, 13 Nis 2025 15:04

Merhaba arkadaşlar,

Kapsül kahve makineleriyle ilgilenenler için "Tchibo Pure” modeli hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak istedim.

Öncelikle sade, şık tasarımı ve pratik kullanımıyla dikkat çekiyor.

image.png

Temel Özellikler:

• Kapsül Uyumluluğu: Yalnızca Tchibo markasına ait kapsüllerle uyumlu. Kapsüller alüminyum içermiyor ve geri dönüştürülebilir malzemeden üretilmiş.
• Kolay Kullanım: Tek tuşla kahve hazırlama özelliği sayesinde kullanımı oldukça basit. 15 saniyede ısınarak hızlıca kahve sunuyor.
• Kompakt Tasarım: Minimal boyutları sayesinde tezgâhta fazla yer kaplamıyor, modern bir görüntüye sahip.
• Otomatik Kapanma: 9 dakika boyunca kullanılmadığında otomatik olarak kapanarak enerji tasarrufu sağlıyor.
• Su Haznesi: 0.6 litrelik çıkarılabilir su haznesi bulunuyor. Temizlemesi ve doldurması kolay.
• Basınç Gücü: 19 bar basınçla çalışıyor, bu da espresso kalitesinde kahve hazırlayabilmesini sağlıyor.

image.png

Eksileri:

• Sadece Tchibo kapsülleriyle çalışıyor, bu da kapsül seçeneğini sınırlı hale getiriyor.
• Sütlü kahve hazırlamak için buhar çubuğu ya da süt haznesi gibi bir özelliği yok. Sadece sade kahve çeşitleri için uygun.

Kahve Kalitesi:

Tchibo kapsülleriyle dengeli ve aromatik bir kahve deneyimi sunuyor. Espresso, caffe crema gibi temel çeşitler kapsül seçenekleriyle hazırlanabiliyor.

İlk aldığım zamana göre kapsülleri biraz pahalandı. Yurt dışından da arıyorum ama fiyatlar neredeyse aynı.
image.png

Dışarıdan kahve içmek mi? Bu makine ile kahve içmek mi?

Ben bir kahveseverim.

Ailem karadeniz kökenli olmasına rağmen, Çay mı? Kahve mi? denildiğinde "Kahve" diyenlerdenim.

Çok fazla kahve aroması vb. hk. bilgim var diyerek ukalalık yapmak istemem tabi ki ama lezzeti hepimiz gibi farkederim.

Dışarıda basit markasız kahvecilerin yaptığı kahvelerin yerine mutlaka tercih ederim bu makinenin kapsül kahvesini.

Ancak üst seviye aromalar vb. arıyorsanız durum değişebilir.

Bu iş biraz da hazırlayan barista'nın da becerisi ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Bazen o ünlü markalardan bir bardak kahve alıp pişman olabiliyorsunuz. Su içsem daha iyi dediğim günler olmadı değil.

Fiyat - Performans mı?

Ben olaya fiyat ile alakalı bakıyorum biraz bu makine de. Fiyat - Performans mı? Bence ok dir.

Kapsüller 10'lu paketler halinde satılıyor. Şu an (2025 nisan) 189TL. Kampanya vs. 159 a aldığım durumlar da oluyor. Takip etmek lazım online siteleri, marketleri.

image.png

1 bardak kahvenin bu makine ile 20 TL' ye gelmediğini düşünürsek, dışarıda da en ucuz kahve 120 TL - 130 TL Üzerinde diye biliyorum.

Kısacası bazen dışarıda kahve içmeye yeltenirken eğer 1- 2 saat içinde eve gideceksem bana git evde iç, o fiyata 5 kapsül içersin kafasını da yaşatmıyor değil hani.

Ürünün fiyatı vs. birşey demek istemiyorum, internetten bakarsanız neredeyse her yerde var.

Ben arkadaşım yurt dışından gelirken bir kahve makinesi getir dedim bana, Bulgaristan' dan almış gayette 3' te 1 den biraz fazla fiyata almış oldum.

araştırmakta fayda var, Bu makinenin bir üst modeli var onun da en temel 2 farkı su tankı 150 ml daha fazla, Atık kapsül kutusu az daha büyük. Çok deli bir fark yok.

Tavsiye eder miyim, reklam yapmış olmayayım tavsiye ederim. En temel sebebim küçük, yer kaplamayan, pratik bir alet.

Şimdi araştırıyorum, süt köpürtücüler var bardak şeklinde. Hem ısıtıyor hep köpürtüyor. Alırsam onu da paylaşırım.

Ürünün tanıtımını yapan bir videoyu da izlemeniz için aşağıda paylaşıyorum.

Okuduğunuz için teşekkür eder, Keyifli seyirler dilerim.

image.png
Resim

Etiketler:
Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı
Cevaplar: 1
Has thanked: 206 time
Been thanked: 146 time

omrkcmn, 13 Nis 2025 23:09

Dışarıda satılan şeyler kahve değil. Her şeyin bir tadı var. Onu almak elzem. Çay içmeninde bir ayarı var kahveninde. Çayı sevmem fakat kendim demlersem içerisine karanfil, defne yaprağı tarçın vs atar zenginleştirir lezzet bombası yaparım.

Kahvede ise az kavrulmuş asiditesi düşük çekirdek kahve alır, kendim öğütür o şekilde tüketirim. Bu araşar V60 araştırıyorum. Lezzetli yöntem olduğu söyleniyor. Ben french press'te yapıyorum. Kahve makineleri bana çok cazip gelmiyor. Plastikler ve her ne kadar bpa free diye tanıtılsalarda plastikleşmiş dünyada plastik içmeye hiç niyetim yok :)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı
Cevaplar: 3
Has thanked: 187 time
Been thanked: 283 time

aknctn, 08 May 2025 22:05

Aynı makineden var bizde de ama tablet kahveyi bir türlü sevemiyorum. Filtre kahve makinesi ve ekspresso makinesi tercihim.
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

“Mutfak Elektroniği” sayfasına dön