DUYURULAR!
  • Artık her mesajı (konu değil) ayrı ayrı Sık Kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ve herhangi bir konuya mesaj yazarken editör penceresi üzerinde bulunan Favori Mesajlar butonunda favladığınız mesajı seçebilirsiniz.
  • Artık forum üyelerinin Portal'a ayrıca üye olmasına gerek kalmayacak. Forum kullanıcı adı ve şifresiyle portala giriş yapabileceksiniz. Şuan açıldı ancak geliştirmesi sürüyor.

Macbook Kapalıyken Şarjı | Bitiyor M2 Air Bilgisayar Kapalıyken Pil Azalma Sorunu | Macbook Air M2 Pil Sorunu

Moderatör: aknctn

Bu konuyu öne çıkaranlar: Google [Bot], aknctn, Semrush [Bot], r.toolsx
Bu konu 4 kez öne çıkarıldı ⬆️ Öne Çıkar
Kullanıcı avatarı
Makaleler: 0
Cevaplar: 1
Has thanked: 206 time
Been thanked: 146 time

omrkcmn, 26 Haz 2024 19:48

Mac cihazımı alalı 2 yıla yakın oldu. Aldığım günden beri %20 - %85 arası şarj ediyorum. Pil sağlığım normal ve kapasitem ise %100. Fakat askere giderken %90 civarı şarjla bırakmıştım alet bir ay kapalı kaldı. O aydan sonra Mac kendi kendine şarj tüketmeye başladı. En son yaklaşık bir haftalık kapalı kalma sürecinde pil %0'a inmişti. İki gün kapalı kalınca %10 civarı pil tüketimi söz konusu.

Sorunu çözemedim. Hemen Apple Genius Bar'dan randevu aldım. Cumartesi (29 Haziran) gideceğim bakalım.

Konuyu süreç ilerledikçe ilerleteceğim.

Etiketler:
Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Cevaplar: 0
Has thanked: 10 time
Been thanked: 8 time

r.toolsx, 29 Haz 2024 22:04

Kapalıyken üzerinde takılı herhangi bir usb aparat var mı?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı

omrkcmn, 30 Haz 2024 10:36

r.toolsx yazdı:
29 Haz 2024 22:04
Kapalıyken üzerinde takılı herhangi bir usb aparat var mı?
Yok. Tamamen kapalı modda zaten güç verilmiyor çıkışlara.

Servise gidemedim. Garanti bitmeden sorun çözülür inşallah

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı
Cevaplar: 3
Has thanked: 187 time
Been thanked: 283 time

aknctn, 30 Haz 2024 15:28

Bir çok nedeni var ama ekran süresini kapatarak bunu çözen olmuş. Bunun dışında aşağıdakileri deneyebilirsin

Kapak açı sensörleri düzgün çalışmıyor olabilir bunun için kapakla bazı denemeler yapabilirsin. MacOs'de oturum açıp daha sonra kapağı kapatıp tekrar açarak deneyebilirsiniz. Bazı kullanıcıların her zaman düzgün çalışmadığını farketmesine neden oldu.

Macbook'unuzu kapanmasına engel olan uyku moduna geçmesine neden olan bir şey olabilir terminalden kapatmayı deneyin

Kod: Tümünü seç

sudo shutdown -h now

Kod: Tümünü seç

sudo shutdown -h +5
Cihazı kapatmadan önce CapsLock tuşunu aktif edin ledi yanarken bilgisayarı kapatın eğer led yanmaya devam ederse tam olarak kapanmaya engel bir durum vardır.

Macbook kapalıyken uyanmasına neden olan bir durum olabilir bunun için
image.png

Görseldeki gibi hangi dilde kullanıyorsanız o dilde arama yapın uyandırma veya uyandırma nedeni yazın. Çıkan sonuçların karşılığı şu şekilde

EHC Gelişmiş Ana Bilgisayar Denetleyicisi anlamına gelir ve genellikle belirli bir denetleyiciyi (örneğin sistemdeki ilk veya ikinci USB denetleyicisi) belirtmek için "EHC1" veya "EHC2" gibi bir sayıyla takip edilir; bu bir USB hub'ı, Bluetooth aygıtı veya benzeri kullanıcı giriş aygıtı olabilir. Bu genellikle yalnızca aygıtta fiziksel bir düğmeye basıldığında olur; bu, aygıtınızı manuel olarak uyandırmadıysanız bozuk bir veya iki düğmeyi gösterebilir. Sisteminizin uyanmasının nedeni sürekli olarak buysa tüm aygıtları USB bağlantı noktalarınızdan (klavyeler ve fareler dahil) çıkarmayı ve ayrıca sorunu çözüp çözmediğini görmek için sisteminizdeki Bluetooth'u devre dışı bırakmayı deneyin. Ardından her birini tek tek yeniden etkinleştirmeyi ve bu aygıt üzerinden bağlanan aygıtları test etmeyi deneyin.
EC Bu seçenek size diğer seçenekleri yansıtabilecek nedenin oldukça açıklayıcı bir çıktısını verir. Burada görebileceğiniz birkaç örnek dizüstü bilgisayarın kapağını kaldırdığınızı veya güç düğmesine bastığınızı gösteren "EC.LidOpen" veya "EC.PowerButton"dur.
GIGE Bu, muhtemelen Enerji Tasarrufu sistem tercihlerinde "Ağ erişimi için uyandır" seçeneğinin işaretlenmesi nedeniyle uyanma nedeninin Ethernet ağ bağlantısı olduğunu gösterir.
LID0 Bu, bazı MacBook sistemlerinde kapağın açıldığını gösteren gösterge olabilir.
OHC Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi anlamına gelir ve uyanma olayının nedeninin ses arabirimi, depolama aygıtı veya yazıcı gibi bir USB veya FireWire aygıtı olduğunu belirtir. EHC tabanlı olaylarda olduğu gibi bağlı çevre birimlerini kontrol etmeyi deneyin.
PWRB Mac'i uyku modundan çıkarmak için güç düğmesine basıldığını gösterir. Bu düğmeye manuel olarak basmadığınızda meydana geliyorsa düğmenin arızalı olabileceğini veya düğmenin işlenme biçimini düzeltmek için bir SMC Sıfırlaması deneyebileceğinizi gösterir.
RTC Gerçek Zamanlı Saat anlamına gelir ve sistemin donanım zamanlama denetleyicilerinin (yani, Sistem Yönetim Denetleyicisi veya SMC) sorumlu olduğunu gösterir. Bunun olmasını önlemek için ya Enerji Tasarrufu sistem tercihlerinde sisteminizin uyandırma zamanlamasını kontrol etmeyi deneyin ya da SMC'yi sıfırlayın.
USB Bu takılı bir USB aygıtının sistemin uyanmasında rol oynadığını gösterir ve USB1 veya USB3 gibi herhangi bir numaralandırma olabilir.
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Cevaplar: 0
Has thanked: 10 time
Been thanked: 8 time

r.toolsx, 30 Haz 2024 17:05

NVRAM sıfırlama işlemi yapın

Mac NVRAM veya PRAM'i sıfırlama nasıl yapılır?
https://support.apple.com/tr-tr/102539

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı

omrkcmn, 04 Tem 2024 13:07

r.toolsx yazdı:
30 Haz 2024 17:05
NVRAM sıfırlama işlemi yapın

Mac NVRAM veya PRAM'i sıfırlama nasıl yapılır?
https://support.apple.com/tr-tr/102539
Silikon çiplerde yok. Zaten kendi kendine düzeldi gibi sübhanallah. Tekrar kontrol edeceğim.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı

aknctn, 09 Tem 2024 17:51

[smention u=49]omrkcmn[/smention] sorunu çözdün mü son durum nedir?
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı

omrkcmn, 10 Tem 2024 09:35

aknctn yazdı:
09 Tem 2024 17:51
@omrkcmn sorunu çözdün mü son durum nedir?
Sistem kapalı menteşe yani ekran açıkken bir sorun var gibi. Sistem kapalıyken menteşede yani ekran kapağı da kapalı olunca bir sorun kalmıyor gibi. Çok değişik garip bir durum.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı

aknctn, 10 Tem 2024 19:07

O zaman kapak açı sensörleri denebilir m?
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı

omrkcmn, 11 Tem 2024 14:04

Eğer bozulası varsa garanti bitmeden bari arıza versinde bir şey istemem :)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı

aknctn, 11 Tem 2024 20:28

Eğer sorun menteşe veya kapak sensörleriyse cevabı çözüm olarak işaretleyelim.
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı

omrkcmn, 15 Tem 2024 14:16

aknctn yazdı:
11 Tem 2024 20:28
Eğer sorun menteşe veya kapak sensörleriyse cevabı çözüm olarak işaretleyelim.
dün aleti sıfırladım, menteşe açıkken de bir sorun kalmadı sanırım. Bu hafta son testimi yapacağım.

Nerede garip gurip saçma sapan metafiziksel şeyler varsa elektronikte beni bulur zaten. 2015 senesinde asus telefon almıştım. Alet bir anda pili yiyordu. Açamıyordun cihazı. Anakartı değişti, pil değişti, hatta bir gariplik daha tam servise göndereceğim gün hoparlörü de bozulmuştu onu da değiştiler :), telefon aynı sebepten iki üç kere gitti geldi aynı sorun devam ediyordu. Abicim derdin ne ya niye bir anda pili tüketiyorsun yok anlayamadık. Bir anda pili gidiyordu.

Şimdi mac. Ya babacım kapalıyken niye pil tüketiyorsun pil fetişiniz mi var bana karşı? Niye hızla pili yiyorsun amacın ne kapalı aletsin derdin ne ya söyle? İşte tam bu sebeple apple servise gitmek istemiyorum. Asusta yaşadığım benzer durumu yaşacağım gibime geldi.

Bakalım sıfırladım, bugün son kez kapatıp perşembe akşamı açacağım vaziyet ne durumda diye. Anormallik varsa cumartesi akasya apple'a koşacağım.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı

aknctn, 15 Tem 2024 14:48

Elektronik cihazlardan enerji çeken manyetik bir alan yayıyor olabilir misin ZZZ

Sonucu merakla bekliyorum :D
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı

omrkcmn, 29 Eki 2024 13:34

Servise götürdüm formatlayıp geri verdiler :D Ben gerizekalıyım zaten bilmiyorum sıfırlamayı. Komik. Apple tüketicinin yalan söylediği imasında bulunuyor kısaca.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı

aknctn, 29 Eki 2024 14:00

Nede olsa çalışan Türk, kolayına geleni başından sağmak için yapar. Bunu yaparsın ama gerçekten elinde yazılımsal olduğuna dair bir bulgu olur eminim ki o da yoktur. Deneyip sonucu yazarsan sevinirim.
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

“Mac Dizüstü” sayfasına dön