DUYURULAR!
  • Artık her mesajı (konu değil) ayrı ayrı Sık Kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ve herhangi bir konuya mesaj yazarken editör penceresi üzerinde bulunan Favori Mesajlar butonunda favladığınız mesajı seçebilirsiniz.
  • Artık forum üyelerinin Portal'a ayrıca üye olmasına gerek kalmayacak. Forum kullanıcı adı ve şifresiyle portala giriş yapabileceksiniz. Şuan açıldı ancak geliştirmesi sürüyor.

Fiber Dönüşüm Talep Etmek

Moderatör: aknctn

Bu konuyu öne çıkaranlar: Google [Bot], aknctn, Semrush [Bot]
Bu konu 3 kez öne çıkarıldı ⬆️ Öne Çıkar
Kullanıcı avatarı
Makaleler: 0
Cevaplar: 1
Has thanked: 206 time
Been thanked: 146 time

omrkcmn, 24 Nis 2025 20:47

2025'te Fiber İnternet Geleceği.png

Fiber internet, yüksek hız ve düşük gecikme vadederken, birçok kullanıcı için hâlâ erişilemez bir noktada duruyor. 2025 yılına gelmemize rağmen, büyük şehirlerde bile fiber altyapı dönüşümü talepleri ya cevapsız bırakılıyor ya da belirsiz tarihlere erteleniyor.

Yazılım Uzmanı, Uzaktan Çalışan ama Fiberden Mahrum
Bir yazılım geliştirici olarak işimi evden yürütüyorum. Uzaktan çalışma sistemine geçişin yaygınlaştığı son yıllarda stabil ve hızlı internet bir lüks değil, bir zorunluluk. Ancak adresimde internet bağlantısı sık sık kopuyor, oyun oynarken yüksek ping sorunları yaşanıyor. Bu şartlarda çalışmak neredeyse imkânsız hale geliyor.

Türk Telekom’dan Fiber Talebine Yanıt Yok
Sorunu çözmek için Türk Telekom Pendik Müdürlüğü’ne resmi dilekçe ile başvurdum. Ancak ne yazık ki başvurum dikkate alınmadı. Aylar geçmesine rağmen herhangi bir geri dönüş sağlanmadı. Ne arayan oldu ne de yerinde bir inceleme yapıldı. Bu durum, bireysel altyapı taleplerinin nasıl görmezden gelindiğinin açık bir örneği. Özellikle büyük şehirlerde 2025 itibariyle kesinlikle altyapı dönüşüm talepleri askıda bekliyor. Altyapı birimindeki dayıyla uzun uzadıya konuştum, bir haftada 50'ye yakın dilekçe geldiğini ama genel merkezin artık umursamadığı gibisinden bir dönüş aldım. Kısaca Türk Telekom kendi müşterisi değilseniz sahibi olduğu (!) altyapının sorunlarıyla ilgilenmiyor bile. Sadece saha dolabını açıp hız düşürüyorlar. Şaka gibi.

Yan Binada Fiber Var, Bizde Neden Yok?
En dikkat çekici çelişki ise şu: Aynı sokakta, hatta karşı, yan, çaprazda bulunan birçok binada fiber internet aktif olarak kullanılıyor. Ancak benim bulunduğum binaya fiber bir türlü getirilemiyor. Ekipler çok saçma bir planlama ile fiber dönüşüm yapıyor.

Fiber Bilinmiyor, Kablo Kesiliyor
Sürecin bir diğer boyutu ise bilinç eksikliği. Mahallede bazı bina sakinlerinin dışarıdan gelen fiber kabloyu kökünden kestiğini gözlerimle gördüm :evil: Bu, fiber internet hakkında yeterli bilgilendirme yapılmadığını ve halkın hâlâ bu konuda yönlendirilmediğini gösteriyor. Türk Telekom gibi büyük kurumların, sadece altyapı döşemekle kalmayıp, bu konuda eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapması gerekiyor. Binasına fiber gelen kişi bakır altyapı duruyorsa hala vdsl kullanmaya devam ediyor. Fiyatlar pahalı evet. Anormal pahalı. Bu konu işin başka bir tartışma boyutu.

Peki Ne Yapmalıyız?
Bekleyeceğiz arkadaşlar. Büyükşehirde iseniz bekleyeceksiniz. Ben Turknet'i bekliyorum. Diğer İss'larından ümidimi kestim. Daha önce konusunu açtım. Planlamaya alındık. Bir arka sokaktaki komşumda gigafiber var. Banada gelmesini ümid ediyorum.

Son günlerde forumlarda yüzlerce benim gibi insanlar fiber için sorular soruyor. Belki bu konu bir nebze ışık tutar.

Etiketler:
Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı
Cevaplar: 3
Has thanked: 187 time
Been thanked: 283 time

aknctn, 25 Nis 2025 09:08

Bu rezalet için yapılacak tek şey topluca ses getirecek yerlere başvurmak olur mesela cimere yapılacak toplu bir başvuru sonuç getirebilir. Bunun yüzünden insanların taşınacak hali yok ama bazı bölgeler bu konuda inanılmaz şanslı. Turknet Gigafiber ile ilgili açtığım konuyu biliyorsun paylaşımlarımı da gördün ama bu bir çok bölgede imkansız şaka gibi.
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı
Cevaplar: 1
Has thanked: 206 time
Been thanked: 146 time

omrkcmn, 25 Nis 2025 10:37

aknctn yazdı:
25 Nis 2025 09:08
Bu rezalet için yapılacak tek şey topluca ses getirecek yerlere başvurmak olur mesela cimere yapılacak toplu bir başvuru sonuç getirebilir. Bunun yüzünden insanların taşınacak hali yok ama bazı bölgeler bu konuda inanılmaz şanslı. Turknet Gigafiber ile ilgili açtığım konuyu biliyorsun paylaşımlarımı da gördün ama bu bir çok bölgede imkansız şaka gibi.
Cimer, açık kapı platformlarınında hiçbir işe yaramadığını belirtmeyi unutmuşum. İki katlı müstakil eviz. İki aboneyiz. İki kişiyi pek takacaklarını zannetmem :) Ki Türk Telekom takmadı zaten. Hadi Turknet, ümidimiz sensin.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı
Cevaplar: 0
Has thanked: 2 time
Been thanked: 2 time

haycococepli, 11 May 2025 23:17

Neredeyse faks modemle 146 dan bağlanacaklar