DUYURULAR!
- Artık her mesajı (konu değil) ayrı ayrı Sık Kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ve herhangi bir konuya mesaj yazarken editör penceresi üzerinde bulunan Favori Mesajlar butonunda favladığınız mesajı seçebilirsiniz.
- Artık forum üyelerinin Portal'a ayrıca üye olmasına gerek kalmayacak. Forum kullanıcı adı ve şifresiyle portala giriş yapabileceksiniz. Şuan açıldı ancak geliştirmesi sürüyor.
Yapay Zeka ile İlk Eklentimi Geliştirdim! Kod Yazılım Bilmeden Uygulama Yapın
Moderatör: aknctn
Bu konu 3 kez öne çıkarıldı
⬆️ Öne Çıkar
aknctn, 21 Nis 2025 10:24
Yazılım ve kodlama bilmeden yapay zeka ile ilk uygulamayı daha doğrusu eklentiyi geliştirdim. Daha önce forum ve portalda bazı geliştirmeler yapmak için yapay zeka kullandım ama bu sefer sıfırdan hiç var olmayan bir uygulamayı yapay zeka ile yaptım.
Forum için Reddit'de bulunan konuları yukarı taşıma öne çıkarma eklentisi arıyordum. Uzun süre forumlarda dolaştım ama bulamadım. Bu işi severek yaptığımdan forumda da böyle bir özelliğin olmasını çok istemiştim
TeknoFenomen'i kurarken web sitesi nedir nasıl yapılır, host nedir, alan adı nedir vs hiç bir şey bilmiyordum. Bir yerden başladım ve bugünlere geldim. Sonra bir an bu eklenti için de aynı şeyi düşündüm ve Chatgpt'ye talebimi anlatarak kodlama yapmasını istedim. Yaptı ve eklenti çalışmadı. Uğraştım olmadı. Aradan biraz zaman geçti tekrar denedim yine sonuç alamadım. Daha sonra Deepseek kullanarak yapmayı denedim onunla da bir sonuç alamadım. Bu iki yapay zeka ile ara ara denemelerim sürdü ama ya tablo görünmüyor, ya uygulama çalışmıyor ya da hatalar oluyor siteye erişim sağlanamıyordu.
Aradan biraz zaman geçti ve Claude ai adında bir yapay zeka olduğunu öğrendim. Chatgpt ve Deepseek ayarında değil bunlarla yarışamaz ama ben yine de denemek istedim. Yapmak istediğim uygulamayı ona anlattım ve yapabiliriz dedi. Kodları yazmaya başladı ben de alıp ilgili dosyaları oluşturup aktardım klasörledim siteye eklentiyi kurdum ama bu da çalışmadı. Konularda tasarımı bozuk bir öne çıkar butonu çıktı çalışıyor sayaç işliyordu ama ne oylama geri alınabiliyor ne de ortada bir tablo/liste vardı.
Claude ai'ye sorunları anlatırken görüşme bir anda durdu free limit dolmuştu sinirlerim zıpladı ama sabredip bekledim. Sonra tekrar görüşmeye devam ettim ama bu seferde kelime kısıtlaması varmış sohbet kalıcı olarak sonlandı. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü proje yarım kaldı. Yeni bir sohbet başlattım seninle şöyle bir uygulama yazdık şu aşamada yarım kaldı diye bahsettim ama yine işi çözemedik.
Eklentinin çalışmaya en yakınını en düzgününü Claude ai yaptı ve buna baya şaşırdım.
Uzun bir ara verdim hatta kodlama bilmeden yapay zekayla bile olsa imkansız dedim emindim artık.
Uzun bir süre sonra aklıma ilginç bir şey geldi. Claude ai ile oluşturduğum eklenti dosyalarını .zip yaparak Chatgpt'ye yükledim ve şu eklenti çalışmıyor bir bakar mısın dedim!! Artık kısa keseyim Akşam 7'den sabah 4'e kadar Chatgpt ile üzerinde çalıştık ve sonunda oldu. Uzun zamandır istediğim eklentiyi Claude ai ve Chatgpt ortaklığıyla geliştirdim.
Şuan bu forumda konuları öne çıkarma eklentisi aktif ve çok güzel çalışıyor. Herkes aynı konuda bir kere oy kullanabiliyor, üye olmak şart ve verilen oy geri alınabiliyor. Anasayfada en çok oy alan yani öne çıkarılan 15 konu listeleniyor. Oylamaya göre de aldığı puanlar kırmızı, sarı ve yeşil olmak üzere renkleniyor.
Azim, sabır ve önemlisi inanç arkadaşlar. Yapılamayacak hiç bir şey yok.
Tavsiyeler
- Tercih ettiğiniz yapay zekaya yapmak istediğiniz eklentiyi en net ve sade dilde anlatın. Çalışacağı platformları detaylıca verin.
- Siz de hiç bir şey bilmiyorsanız bunu baştan belirtin ve çalışmayı adım adım ve her adımda test ederek ilerletmek istediğinizi ona söyleyin. Size biliyormuşsunuz gibi davranmaması çok önemli yoksa çok detay kaçıyor.
- Konuyu uzatmadan ve çok zaman kaybetmeden ilerletmeye çalışın. Aynı sayfa üzerinde de çalışsanız bazen kendi söylediklerini, tavsiyelerini unutabiliyor.
- Ona örnekler verin. Örneğin xxxx/xxxx/xxxx yolundaki klasörlerde olması gereken dosya, benzeri eklentilerde nasılsa ona ondan bahsedin. Ve hatta emsal eklenti veya uygulamaların dosyalarını kontrol etmesi için ona gönderin. Bu bana çok fayda sağladı.
- Projeniz kısmen çalıştığında ona çalışmayan işlevlerden bahsederken çalışan işlevleri bozmaması veya değiştirmemesi gerektiğini mutlaka hatırladın. Başa döndüğüm çok oldu kolayına geliyor olsa gerek baştan almayı seviyor yapay zekalar.
Etiketler:
Link: | |
BBcode: | |
HTML: | |
Hide post links |
omrkcmn, 21 Nis 2025 18:45
Ai agent meselesini araştırmanı öneririm. Forum altyapısını çok güçlü yapabilir ve istediğin her şeyi yapabilirsin. Otomatik içerik bile üretir. Günlük şu haber sitelerini dolaş özet ve özgün içerik oluştur ve bana ver gibi gibi. Bu konularla ilgili konu açmak lazım ama işte.
Link: | |
BBcode: | |
HTML: | |
Hide post links |