DUYURULAR!
  • Artık her mesajı (konu değil) ayrı ayrı Sık Kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ve herhangi bir konuya mesaj yazarken editör penceresi üzerinde bulunan Favori Mesajlar butonunda favladığınız mesajı seçebilirsiniz.
  • Artık forum üyelerinin Portal'a ayrıca üye olmasına gerek kalmayacak. Forum kullanıcı adı ve şifresiyle portala giriş yapabileceksiniz. Şuan açıldı ancak geliştirmesi sürüyor.

Bsp Y02 Arcade Joystick Stick İncelemesi - Android, IOS, PC, PS3, PS4, Nintendo Switch Uyumlu

Moderatör: aknctn

Bu konuyu öne çıkaranlar: aknctn, Ahrefs [Bot]
Bu konu 2 kez öne çıkarıldı ⬆️ Öne Çıkar
Kullanıcı avatarı
Makaleler: 0
Cevaplar: 3
Has thanked: 187 time
Been thanked: 283 time

aknctn, 26 Oca 2025 22:56

Android, IOS, PC, PS3, PS4, Nintendo Switch Uyumlu.jpg

Tüm platformlarla uyumlu uygun fiyatlı bir arcade stick denemesi yapmak istedim. Piyasada genellikle Aliexpress üzerinde satılan markasız fiyat performansın da altında ürünler var. Aliexpress'de satılanlar bir miktar fiyat farkıyla Türkiye'deki alışveriş sitelerinde satılıyor. Gümrük vergisi ve kargo ücreti ödeyip bekleyene kadar farkı vererek buradan bir tane aldım. Marka yok Bsp Y02 Arcade Joystick Switch olarak geçiyor. Maşallah üzerinde yazdığı üzere Android, IOS, PC, PS3, PS4, Nintendo Switch uyumluluğu var. Hatta bunlar dışında da bazı cihazlarla uyumluymuş. Bunlara ek emulatör desteği de mevcut ama denemedim. İsterseniz deneyebilirim.

Basit ve kısa anlatımsız çekimler yapıyorum ama bunlar ürünü görüp fikir sahibi olmanız için. Profesyonel çekim yapmak için yerim, zamanım ve ekipmanım yok maalesef.

Öncelikle bu arcade stick 8 tuş ve çok büyük. 6 tuş olan modeller de sanırım fazla küçükmüş ortayı bulamamışlar. 8 tuş olanın Joystick uzunluğu 6 tuşa göre daha yüksek. 6 tuş olanlarda mesafe fazla kısa.

Joystick'in uzunluğu önemli kısa olması sizi rahatsız eder ve parmaklarınız alt kısma çarpar.

Joystick hissiyatı kötü hareket mesafesi yani yatışları bana az geldi kısa mesafe içerisinde hareket ediyor.

Tuş hissiyatları daha da kötü. Her tuşun hissiyatı aynı değil ve altları boş gibi.

Ek fonksiyon tuşları mevcut ama arcade tuşları bazı oyunlarda farklı fonksiyona bürünüp sizi zora sokabilir. Örneğin iPhone'da NBA 2K Mobile oynarken R tuşu alt soldan üçüncü büyük tuşlardan biri oyunu otomatik moda alıp çıkarıyor. Başka bir oyunda da yine bu tuşlardan biri oyunu Pause moduna alıp çıkarıyordu.

Pc'de sadece Street Fighter ve Tekken oyununda denedim herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Moda girince heyecanla olumsuzluklar göze batmıyor. Pc'de bu iki oyunda tuş fonksiyonlarıyla ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşamadım.

Steam'de Street Fighter için kontrolcü desteği bulunmuyor yazsa da sorun olmadı çok güzel çalıştı.

İphone'da NBA 2K Mobile, Shadow Fight 3 ve Streets of Rage 2'de çalıştı. Fc Mobile, Marvel Şampiyonlar Turnuvası, Pac-Man, SnowBrothers ve Real Boxing oyunlarında çalışmadı.

Android'de denemedim ama pek farklı olacağını sanmıyorum. Bunu mobil platformlar için tavsiye etmem Pc'de en verimli haliyle kullanılabilir.

Fiyatı satıcısına göre 1.200 - 1.600 TL bandında değişiyor. Bugün Dualsense ve Xbox hariç normal bir Gamepad fiyatı 1.500 - 2.000 TL bandındayken bunun fiyatı gayet normal.

Denememi istediğiniz oyun veya platform olursa yazın denemeye çalışır sonucu paylaşırım. Nintendo Switch yok elimde ama Yuzu üzerinde denemeyi düşünüyorum.

Açıklanan teknik özellikleri:

* Kablosuz bağlantı: Bluetooth 5.0

* Maksimum bağlantı mesafesi: ≤ 8M

* Pil kapasitesi: 600mAh

* Şarj süresi: ≈ 2-3 saat

* Sürekli kullanım süresi:>10 saat

* Rocker ömrü: 1 milyon kere
Resim

Etiketler:
Link:
BBcode:
HTML: