DUYURULAR!
  • Artık her mesajı (konu değil) ayrı ayrı Sık Kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ve herhangi bir konuya mesaj yazarken editör penceresi üzerinde bulunan Favori Mesajlar butonunda favladığınız mesajı seçebilirsiniz.
  • Artık forum üyelerinin Portal'a ayrıca üye olmasına gerek kalmayacak. Forum kullanıcı adı ve şifresiyle portala giriş yapabileceksiniz. Şuan açıldı ancak geliştirmesi sürüyor.

Windows 10 Wifi Kopma Sorunu - Wifi Sürekli Kopuyor

Moderatör: aknctn

Bu konu 0 kez öne çıkarıldı ⬆️ Öne Çıkar
Makaleler: 0
Cevaplar: 1
Has thanked: 12 time
Been thanked: 22 time

Kemal, 27 Şub 2023 18:44

Merhaba,

Evde eski bilgisayarımı kızıma oyun ve çizgi film izleyeceği bir hale getirmeye çalışıyorum.

modem bilgisayarın olduğu odadan uzak olduğu için TP LİNK' İN VN822N WİFİ ROUTER ını kullanmaya başladım. Win 7 de sorun çıkarmazken Win 10 a yükseltme yaptığımda sürekli kopma sorunu ile karşılaştım.

Sorunun Router dan kaynaklı olduğunu anladım. Birçok Farklı yöntem denedim ancak sürekli kopma sorunu devam ediyor router yokmuş gibi tepki alıyordum.

Basit ve kesin çözüm yolu şu şekilde

Tp link in cihazımla ilişkili en güncel driver' ını yükledim.

Kopma sorunu devam etti.

Aygıt yöneticisinden baktığımda sorunun win 10' un otomatik olarak realtek driver' ını yüklemesinden kaynaklandığını farkettim.

Driver i sildim, cihazı kaldırdım. (realtek)

Ancak bilgisayarı kapatıp açtığımda realtek driverı kendiliğinden yeniden yüklenmiş gözüküyordu.

Sonrasında Realtek cihazını aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktım ve sorunun çözüldüğünü, yeniden başlattığımda da halen devre dışı olduğunu farkettim.

Şu anda wifi cihazım sorunsuz çalışıyor.
Resim

Etiketler:
Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı
Cevaplar: 0
Has thanked: 45 time
Been thanked: 19 time

Morty, 06 Mar 2023 10:57

Hocam bende wifi sinyali sürekli düşüyor az çekiyor birden yüksekliyor kopmuyo ama kopmuş gibi wifi az çekiyo internet gidiyo driverla mı alakalı acaba benimde.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı
Cevaplar: 0
Has thanked: 18 time
Been thanked: 26 time

paladindanse, 18 Mar 2023 14:25

[mention]Morty[/mention] o da tesadüfen çözmüş kendisi de bilmiyo wifi güçlendirici al sorunun çözülür.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Cevaplar: 1
Has thanked: 12 time
Been thanked: 22 time

Kemal, 18 Mar 2023 19:23

paladindanse yazdı:
18 Mar 2023 14:25
@Morty o da tesadüfen çözmüş kendisi de bilmiyo wifi güçlendirici al sorunun çözülür.
Haklısın. Tesadüftü.

Modeme yaklaşmasını önerecektim bende.
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı
Cevaplar: 3
Has thanked: 187 time
Been thanked: 283 time

aknctn, 18 Mar 2023 20:00

paladindanse yazdı:
18 Mar 2023 14:25
@Morty o da tesadüfen çözmüş kendisi de bilmiyo wifi güçlendirici al sorunun çözülür.

Tabi ki bir çok sorun deneme yanılmayla çözülecek adam başkası da yaşarsa fayda sağlamak adına paylaşmış.
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

“Donanım” sayfasına dön