• 6 Active Topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

 

 

 

✨ TEKNOFENOMEN'DE YAPAY ZEKA DÖNEMİ BAŞLADI ✨
Türkiye'nin Yapay Zeka Destekli Teknoloji Forumuna Hoş Geldiniz
TeknoFenomen artık sadece bir forum değil. Artık forumumuzda sorularınıza cevap verebilen bir yapay zeka var.
🤖 ✨ Tuni AI, teknoloji ve genel bilgi konularında size yardımcı olmak için forumumuza entegre edilmiştir. Donanım, yazılım, teknoloji ve birçok konuda sorular sorabilir ve hızlı cevaplar alabilirsiniz.

✨Tuni AI Nasıl Kullanılır?
Bir konuya mesaj yazarken veya yeni konu açarken mesajınıza: @tuni yazarak sorunuzu sorabilirsiniz.
Tuni AI mesajınızı analiz eder ve konuya otomatik olarak cevap verir.

Araç Stop Etme Sorunu, Devir Takılı Kalıyor ve Gaza Basmadan Devir Yükseliyor

Otomobiller hakkında ihtiyaç duyduğunuz teknik bilgi, donanım, bakım, arıza ve onarım gibi bir çok soruyu burada topluluğa sorabilirsiniz.

Moderatör: aknctn

Bu konuyu öne çıkaranlar: Google [Bot]
2 OY
ÖNE ÇIKAN KONU
Bu konu topluluk tarafından öne çıkarıldı
Toplam 2 öne çıkarma aldı.
Kullanıcı avatarı
aknctn
Reactions:
Mesajlar: 1117
Kayıt: 09 Nis 2019 13:53
Cevaplar: 5
Blogs: 5
Has thanked: 210 time
Been thanked: 315 time
Galaxy Z Fold5PS5RTX 5070 Ti64GBRyzen 9 9950X

Araç Stop Etme Sorunu, Devir Takılı Kalıyor ve Gaza Basmadan Devir Yükseliyor

Okunmamış mesaj gönderen aknctn »

Sorunun ortak belirtileri "araç stop etme sorunu, otomatiklerde vites konumunun karışması, devirin takılı kalması ve gaza basmadan devir yükseliyor " Bu benim başıma 2001 model otomatik Golf 4 ile geldi. Araç seyir halindeyken stop etti ve bir daha çalışmadı. Bir kaç kere denediğimde de patlama sesleri duydum ve sonrasında çalıştı ama devir 2500-3000'de takılı kaldı. Aracım otomatik olduğu için şanzımanlık bir durum olabilir mi diye merak ettim ve Park konumunda çalıştırmayı denerken birde N yani boş konumuna alıp deniyim dedim bu seferde devir takılı kalmadan normal araç çalıştı. D'ye alıp hareket etmek istediğimde de vuruntu sarsıntılar meydana geldi bende kapadım kontağı ardından 20 dakika kadar bekleyince tekrar denedim araç düzeldi normal bir şekilde çalıştı ama 2 km gidince yine aynı şeyleri tekrarladı. Böyle olunca şanzımanda sorun olduğunu düşündüm.

Tamirciye çekici ile gittikten sonra bilgisayara bağladılar o da krank sensörünü gösterdi. Değiştirince sorun düzeldi. Bu sorun diğer marka ve modellerde de aynı şekilde nüks edebilen bir sorunmuş. Aracın giderken stop etmesi, otomatiklerde vites konumunun karışması ve bundan kaynaklı şanzımandan ses, sarsıntı, vuruntu gelmesi, gaza basmadan devirin yükselmesi, düzensiz rolanti, arızalı krank sensörünün piston konumunu belirleyemeyip yanmadan katalizöre çiğ yakıt göndermesi ve patlamalar krank sensörü arızası belirtisiymiş arkadaşlar.

2001 model Golf 4 için krank sensörü yan sanayi 70 TL, orjinal dedikleri Bosch marka olan ise 160 TL idi. Ben Bosch marka aldım.
Resim

Etiketler:
Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Son Konular

Konular yükleniyor...
avatar
İlgili Konular

“Otomobil Teknik Bilgi Danışma, Bakım, Arıza ve Şikayetler” sayfasına dön