Araç değerleme yazılımları, 2. El Araçlar Hk.

Günlük Sohbet, Tartışma ve Kategorilerde Bulunmayan Konular...

Moderatör: aknctn

Mesaj
Yazar
Kemal
Moderatör
Makaleler: 0
Mesajlar: 24
Kayıt: 26 Şub 2023 20:36
Cevaplar: 1
1
Teşekkür etti: 11 kez
Teşekkür edildi: 19 kez
Türkiye

Araç değerleme yazılımları, 2. El Araçlar Hk.

#1 Okunmamış mesaj gönderen Kemal »

Bazı web sitelerinde araç değerlemesi alanları bulunmakta. Bu fiyatlamayı sizce nasıl yapıyor bu web siteleri hiç düşündünüz mü?

Tsb bin kasko değer listesi veriyi nereden alıyor sizce, sigorta firmalarından mı?

Ülkemizde bu veriyiyi sağlayan 5 parmağımızı geçmeyecek kadar şirket bulunmakta ancak bunlardan en sağlıklı veri sağlayan 2 şirket en çok tercih edilenlerdendir.

Aslında sistem gayet basit. Türkiye de web sitelerine girilen ilanları toplayıp ortalama bir değer bulmak basit ve mümkün bir teknoloji...

Her ne kadar bu iş basit bir yazılım gibi gözükse de, arkasında büyük bir bilgi birikimi gerektiren ekibiniz olması gerekir.

Araçların km, model yılı, ilanda kaldığı süre, bölgeye özel değer görme durumu, ekspertiz, renk, mekanik durum vb. Birçok kritere göre fiyatı değişmektedir.

Bu tip yazılımlar aracın orijinal kusursuz bir araç olduğunu varsayarsak değerleme yaparlar. Bilinen en büyük denebilecek şirkette ise yazılım alt yapısının yanında birde araç değerleme ekibi çalışmakta ve arka planda sürekli güncelleme yapmaktadırlar.

Her ne kadar bilgi teknolojileri konusunda ilerlemiş olsa da 2. El araç değerleme piyasasında insan faktörü, kişisel mesleki tecrübe öncelikli sıradadır.

Yazılımın verdiği fiyat ilgili kurumun bayisine gidince araçta farklı kusurlar bulunursa mutlaka değişecektir.
2. El araç işi ustalık ve uzmanlık gerektiren bir konudur....
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

“Konu Dışı” sayfasına dön